Onze school » Nieuws »   verkeersdag

verkeersdag

‘s Morgens om half 9 kwamen we aan op school met heerlijk weer. We moesten even wachten in de klas en hadden zin om naar alle onderdelen te gaan. Groep 8 moest bij ieder vak hulp bieden door koffie of thee te vragen aan de mensen die les kwamen geven over verkeer en groepjes te begeleiden om van het ene onderdeel naar het andere te gaan. er waren onder andere zo als gewoonlijk politie, brandweer, fietswagen, Oisterwijk expres, E.H.B.O. en nog meer. Er waren speciale onderdelen zoals de luchtballonmand die op een wagen stond. De man ontstak soms ook het vuur. En de auto maakte een ritje met de groepjes in de mand.
 Bij de pauze kregen we een lekkere stoplicht traktatie met knakworst, komkommer, kaas en tomaat. Na de pauze gingen we weer verder. Maar helaas moest de brandweer uitrukken en kon het laatste groepje helaas de echte brandweerwagen niet zien.
 ’s Middags gingen we vossenjacht doen. Daarbij moesten de groepjes verklede mensen met als thema: verkeer zoek in een bepaald aangegeven gebied in Oisterwijk. De verklede meesters, juffen en ouders hadden allen een letter waarmee je een woord moest maken. Ze waren bijv. verkleedt als brandweer, politie, verkeersbrigade en nog meer mensen in het verkeer. Het was moeilijk maar uiteindelijk had iedereen het woord: stoplicht!
Toen iedereen op school was kwam de vertegenwoordiger van BVL (Brabants verkeersveiligheid label), Jan Elling die omdat onze school veel aan verkeer doet en in punten van de max. 53 punten had Den Akker 49! Hij reikte op het podium de BVL-label uit aan 2 kinderen, Leo uit groep 1,2 en ik (Jayden) uit groep 8.

Door: Noah Hackl en Jayden van Assouw groep 8

Klik hier voor een fotoverslag van deze succesvolle dag.