Onze school » Nieuws »   Kerst op den Akker

Kerst op den Akker

Op donderdag 18 december willen we kerst op een iets andere manier vieren dan afgelopen jaar.

Op die dag vertellen we ’s morgens in de eigen groepen het kerstverhaal  en werken we aan verschillende kerstactiviteiten. In de middag willen we ouders vragen om mee te helpen bij het maken van diverse kerstknutsels. Via de groepsouders wordt u benaderd om aan te geven of u die middag mee kunt begeleiden. Alle kinderen kunnen die middag intekenen op één kerstknutselactiviteit. Dus de kinderen worden door elkaar verdeeld over verschillende groepen en lokalen. We starten die middag om 13.15 en stoppen rond 15.15 uur.

Daarnaast willen we weer vragen of ouders net als andere jaren weer een heerlijke bijdrage kunnen leveren aan het kerstbuffet. In onze aula hangt vanaf 8 december bij alle groepen een grote intekenlijst waarop u kunt aangeven welke hapjes (warm of koud) u wilt maken met daarbij de aantallen. Door langs de diverse groepen te gaan kunt u al zien wat er zoal gemaakt gaat worden.

Op vrijdag 12 december worden de lijsten opgehaald en zal bekeken worden of er voldoende verschillende hapjes zijn ingetekend voor het buffet. Hoort u niets van ons dan gaan we ervan uit dat de hapjes op donderdag 18 december worden afgegeven op school. De werkgroep zal dan zorgen dat deze na school op de kerstbuffettafels worden gezet. We starten dan tegen de avond om 17.15 uur eerst met het buffet. Vanaf 17.00 uur staat ons kerstkoor klaar om kerstliedjes te zingen. Kinderen van groep 1 t/m 8 kunnen zich hiervoor opgeven.

Rond 18.30 uur houden we deze keer een lampionnenoptocht door een deel van onze  wijk Pannenschuur. De lampionnen worden op school gemaakt en voorzien van een lichtje.

Route: Pad naar de Zoom-Oversteken naar Mark-Tongelreep-Langvennen-Zuid- Dintel- Run- Dommel - Langvennen-Zuid- Gender- Mark- School

Het zou leuk zijn als er veel mensen (opa’s/oma’s/ familie en vrienden) langs de route staan om de tocht te bekijken. Op het eind kan men dan aansluiten om mee terug naar school te lopen en nog een hapje te eten en een glaasje glühwein of chocolademelk te drinken.

Tussen 19.00 en 19.30 uur zijn we weer terug op school. Om 19.30 uur worden alle ouders weer op school verwacht om hun kind(eren) in de eigen groep op te halen. Aangezien we kinderen niet in het donker naar huis willen laten gaan, wachten de kinderen in de klas op hun ouders.

Werkgroep Kerstmis.