Onze school » Nieuws »   Actie voor voedselbank groot succes

Actie voor voedselbank groot succes

Oisterwijkse kinderen behalen record voedsel kopen

(bericht van Oisterwijknieuws)

Vanmorgen werd er in de Emté Supermarkt in Oisterwijk een record gevestigd als gevolg van de inzamelactie voor de voedselbank.

Inzamelpunt Oisterwijk

Vorige week bleek dat er in Oisterwijk geen inzamelpunt was voor de actie voor de voedselbank, een initiatief van Omroep Brabant. Er was echter wel veel aandacht voor en het bracht de ouders en kinderen van basisschool Den Akker op een idee: we gaan het zelf doen! Vanaf dinsdagochtend tot en met vanavond 18.00 uur kunnen inwoners houdbare etenswaren inleveren aan de Lavendel 3!

Ondernemers

Voedselbank Oisterwijk 1

File in de winkel als kinderen de vakken leeg halen. (Foto; Joris van der Pijll)

Vanuit de redactie van Oisterwijk Nieuws werd de actie op de voet gevolgd en een oproep gericht aan Oisterwijkse ondernemers een donatie te doen. In ruil daarvoor voor iedere ondernemer een leuk bericht op deze website.

Van de volgende ondernemers mochten wij een donatie ontvangen: Juwelier Mignon, Vakgarage Paul Kuijpers, Advies- en coachingsbureau Praedt, Lelieveld Makelaardij, Zwemschool Aqua Marijn, Administratiekantoor Janse, Star Sock, IJssalon Matteo, Accuro Office Services, Creatief en Cultureel centrum De krekul, Kralenkraam.nl (in natura), Slagerij Ketelaars (in natura).

Opdracht

Vanmorgen kregen enkele schoolkinderen een opdracht: Ga naar de supermarkt en geef € 637,50 uit aan houdbare etenswaren. Daar aangekomen moest er uiteraard nog even onderhandeld worden: de bracht winkelmanager  nog eens dertig euro aan boodschappen in het karretje. Het is de jeugd gelukt, op 15 cent nauwkeurig kon er na anderhalf uur shoppen afgerekend worden.

Deze winkelwagens vol met goederen, werden toegevoegd aan de op het inzamelpunt verzamelde etenswaren en worden morgenavond (live op TV) overgedragen aan de voedselbank in Tilburg.

Vakkenvullers

Bij de Emté in Oisterwijk hadden de medewerkers wel even een probleem. Een groot aantal producten waren per direct uitverkocht. De vakkenvullers werden er bij gehaald en die konden meteen aan de slag.

Media aandacht

De actie bleef niet onopgemerkt. Naast de stroom aan berichten op Oisterwijk Nieuws kwam de school dinsdag op de radio bij Omroep Brabant, er volgde twee mooie nieuwsberichten op de website van de omroep en er volgde een uitnodiging voor de uitzending van Omroep Brabant voor vrijdag 19 december. Die avond komt de school ergens tussen 19.00 en 20.00 uur  live op TV.

Het begin van de kerstvakantie kan voor deze Oisterwijkse kids niet beter beginnen!

Schooldirectie en Oisterwijk Nieuws danken:

• De kinderen voor hun inzet;
  • Alle voedselbrengers voor hun bijdrage;
  • De deelnemende ondernemers voor hun donatie;
  • En Omroep Brabant voor de prettige samenwerking.